פילטרים רפואיים משמשים במקרים רבים לשיפור חדות ואיכות הראיה. חשוב לדעת כי אין מדובר בצבע בלבד – פילטר אמיתי אינו צבע בלבד, עליו לאפשר מעבר גלי אור על פי קריטריונים ברורים בהתאם לליקוי הראיה ולשימוש הנדרש:
ייחודי עבור מחלות או פגיעות רשתית המאופיינות לרוב בירידת חדות הראיה ועליה ברגישות לאור. כמו בניוון רשתית ,AMD רשתית סכרתית ויתר מחלות רשתית, פציעות כלשהן. קיימים פילטרים ייחודיים המקלים במצב של אפילפסיה או מיגרנות, או הפרעות שינה .וחוסר במלטונין – בעל השפעה על מצבי רוח. יעיל במקרים של עבודה במישמרות, והקלה במצבי קטרקט התחלתיים או לאחר ניתוחי קטרקט.
קיים אף פילטר מובנה אשר מקל במצבים של הפרעות בקריאה אצל ילדים, ADHD ודיסלקסציה
פלטרים לדוגמא:
פילטר MESH
עדשה אופטית באינדקס 1.56 המשלבת מספר מיקרו-פילטרים לניטרול ריצוד ומיקוד קרני אור. שכבה הבנויה כרשת בצורה הקסגונלית המצופה בפילטר מיוחד בגוון חום/ורוד עדין בדרגה של 10% (מעבר אור 90%) מסננת את גלי האור הקצרים ועתירי האנרגיה ומאפשרת ראיה צלולה וברורה. תוספת ציפוי נגד השתקפות מסוג BLUE או DRIVE מאפשר קונטרסט מוגבר החיוני בין השאר למצבי נהיגת לילה ומאמץ עיניים בסביבה דיגיטאלית. העדשה הוכחה כמקלה וכמשפרת ריכוז אצל ילדים עם קשיי קריאה ודיסלקציה ולכל הסובלים מסינוור מוגבר כגון בעלי קטרקט לפני או אחרי ניתוח או בעלי קרנית פגועה וגם לחובבי משחקי מחשב/ פליי סטיישן וכדומה הנמצאים שעות רבות מול המסך ושמים דגש על מהירות תגובה גבוהה במיוחד.
פילטר כחול לסובלים מאפילפסיה
פילטר כחול מסוג Zee1 בשלוש דרגות צבע ועם חסימת UV מלאה המאפשר מעבר אור בספקטרום של 560-610 ננומטר. מהווה הקלה מהותית למקרי פוטופוביה (רתיעה מאור) אצל הסובלים מאפילפסיה וטראומות מוחיות בעזרת הפחתה גבוהה של האור הצהוב / אדום.